Je jaro a holky chodí venku „s“ i „bez“ :-)
top of page

Je jaro a holky chodí venku „s“ i „bez“ :-)

Začalo nám jaro a já ve své praxi zaznamenávám zvýšený počet nespokojených žen se svým vzhledem.



K naší ženské přirozenosti totiž patří, že se chceme líbit, takže ne milá čtenářko, není to nic povrchního, je to naší hlubokou součástí stejně jako například mateřství.


Stejně tak ale k balíčku toho, co vnímáme, my ženy, jako krásné, patří zdravé sebeuvědomění, že taková jaká jsem jsem dostatečně dobrá.

Zvýšené nároky, které na sebe klademe, abychom si připadaly ucházející a úspěšné a také celoživotní masáž opakem, nám snižuje přirozené sebevědomí.


Články o tom, co jíst, co nejíst, co si odpírat, kritické pohledy u bazénů poukazující na rivalitu a nízkou sebedůvěru, fotografie údajného ideálu na každém rohu, život bez ocenění a pochvaly zaměřený na chyby a nedostatky to vše a mnohem více nás vzdaluje od vnitřního pocitu spokojenosti a přitažlivosti.


Pokud kolem sebe stále vidíš návody na to, jak by jsi měla být lepší, zvyšuje to tvůj pocit nedostatečnosti. Co tedy s tím? Jak z toho začarovaného kruhu vystoupit a začít pěstovat trvale udržitelný a smysluplný vztah sama se sebou? Jak se začít mít opravdu ráda, přestat krmit vlastní kritiky a najít si sama k sobě pozitivní vztah?


Napadlo tě třeba se někdy pohladit? Vyjádřit si úctu, poděkovat svým nohám, že tě nesou tam, kam potřebuješ každý den a nereptají? Pohladit své ruce a říct jim, že na to kolik každý den vykonají práce, vypadají vážně skvěle? O tom, že se na sebe můžeš usmát ráno do zrcadla jsi už možná někdy slyšela, ale šla a skutečně jsi to udělala? A co by se stalo, kdyby jsi k tomu připojila i vlídné pohlazení a jemné oslovení?


Po dotyku prahne téměř každý a každý v naší společnosti v tomto ohledu zažíváme deficit. Jednou z velice léčivých praxí, která trvale mění postoj k nám samým a učí nás dobrému pocitu sama ze sebe je právě hlazení a objetí.

Čili ne, nebudu ti radit co a jak si odpírat, ale naopak doporučím vlídnost a sebelaskavost, změnu úhlu pohledu.


Možná si totiž vůbec nemyslíš, že máš hezké vlasy, ale co tak hrozného by se stalo, kdyby si si to jen zkusila říct? Co by se stalo, kdyby si si dovolila jednou sama sebe ocenit? Zkrátka to zkus a uvidíš, co u toho budeš vnímat. Pokud ti milá slova opravdu nepůjdou přes pusu zvol nějaká neutrální. Tím může být právě již výše zmíněné poděkování.


Setkávám se s mnoha vlivnými a úspěšnými ženami, některé z nich jsou krásky, které nás reprezentují i ve světě a věř mi, že všechny řešíme podobné potíže…tedy do doby než samy se sebou navážeme laskavý vztah.


Možná, že už jsi někdy slyšela o tom, že vztah k sobě samé je ten klíčový, ten jež formuje i všechny naše další vztahy, jak obchodní tak partnerské a rodinné.

Určitě, o tom se píše, ale dokud nepřejdeš k praxi a nevyzkoušíš to, v tomto případě, tak říkajíc na své vlastní kůži, jsou ti takové příspěvky stejně tak k ničemu jako ty o dietách.


Základem úspěchu je praxe.

Přeji ti krásné jaro, léto, podzim i zimu plné uvědomění tvé vlastní osobitosti, charismatu, přínosu, snížení nároků sama na sebe a milého propojení se s vnitřním pocitem, že to, jaká jsi, opravdu bohatě stačí.


124 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page