Když se kvůli tobě ani nezvedne z gauče... Chceš mu i tak čechrat peříčka?
top of page

Když se kvůli tobě ani nezvedne z gauče... Chceš mu i tak čechrat peříčka?



Chtěla jsem si dát na chvíli klid od psaní o mužsko ženské dynamice při seznamování a věnovat se také jiným tématům, ale ve světle několika posledních konzultací se s tebou podělím o jeden příběh.


Před časem mě kontaktoval jeden muž. Nikdy dříve jsme se nesetkali. Tento muž je úspěšný, vlivný, známý, vážený a velmi zámožný (tedy kulisy pěkné a mnoho dam by to jistě oslnilo až zaslepilo).


Napsal mi pár příjemných zpráv a pozval mě k návštěvě k němu do práce. Vybudoval jedno známé centrum – nazvěme to tak.

Chtěl mě oslnit... A hlavně si chtěl načechrat peříčka.

Pokud se muž kvůli tobě, obrazně řečeno, nezvedne z gauče, skutečný zájem o tebe nemá. Zapiš si to.


Reagovala jsem po kravčíkovsku. Ano, šlo by to i diplomatičtěji, jsem si toho zcela vědoma. Ale karty na stole jsou taky fajn, obzvlášť s někým, koho jsi v životě neviděla a ehm, jaksi chápeš, o co tady ve skutečnosti jde.


Odpověděla jsem: „Hmmm, chcete se mi pochlubit vaším dílem, to je od vás milé.“

Již se neozval.

Tato reakce byla můj předpoklad. Tedy, žádné překvapení.


Ale o co ve skutečnosti jde

Dříve bych nejspíš taky spadla do kategorie té, které to zalichotí, a tu cestu za ním podnikla. A strašně bych se pak divila, že se ke mně chová neuctivě a třeba se pak neozve nebo ozve, ale za účelem "toho jednoho".

Takže pro to mám pochopení.


Každopádně, opakuji, pokud jsi to TY, která na samotném začátku podniká cestu za ním (a je jedno jestli do kavárny, která vyhovuje jemu, nebo do jiného města, které vyhovuje jemu, nebo na kontinent, který vyhovuje jemu – i když platí letenky), podepisuješ si od začátku ortel (dalšího) zklamání. Takový muž o tebe nemá skutečný zájem.


To, jestli je to jouda a patří to k jeho "standardu" a víc ani nabídnout neumí, nebo jestli máš sehrát na pár minut hlavní roli v jeho hře s názvem Buď ze mě paf, je úplně jedno.


I kdyby vlastnil půl republiky nebo světa, pokud se k tobě nechová zdvořile (a věř mi, muži moc dobře vědí, co to znamená) a ty na to přistoupíš (tj. akceptuješ takové chování nebo jen to, že to zkusil), vážit si tě nezačne. I kdybys byla ta nejmiliónovější ženská pod sluncem a kombinace x archetypů a sexsymbolů v jednom.


A jestli máš teď pocit, že se mi to snadno říká, tak věř, že tohle je bezva postřeh a posun od holky, která byla ve čtrnácti znásilněná a pak si sama ordinovala průchody zhasnutým domem, aby se zbavila strachu chodit večer ven. Jak známo, taková zkušenost rozostří hranici mezi tím, co je v pořádku, co si k nám mohou druzí dovolit...


Chci tím hlavně říct, že ať už tě potkalo v životě cokoliv, ať už máš zkušenosti jakkoliv bolestné, URČITĚ SE DAJÍ PROMĚNIT K DOBRÉMU, LEPŠÍMU I NEJLEPŠÍMU!


I kulisy, ve kterých se to celé odehrává a učíš se to, je možno dramaticky proměnit. Co si budeme povídat, učit se vztahovosti a sebehodnotě s muži, kteří jsou zvyklí kupovat diamanty, je pořád o kus příjemnější než učit se to s muži, kteří tě horko těžko pozvou na večeři.


Je jedno, jakou máš minulost. Chtěj pro sebe už jen super budoucnost! Važ si sebe, věř si a uč se, co ti muži svým chováním sdělují, i co a jak sděluješ ty jim. Jednej žensky, moudře. Ne jako průměrná žena.


Většina zranění vzniká z oboustranného nedorozumění. Pokud si nerozumíme, nemůžeme si být blízko.

 

Jestli potřebuješ najít cestu k porozumění s muži a naučit se vlastní sebehodnotě, dej mi vědět, ráda ti pomohu. Protože i tobě se může život povést. Chceš?


637 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page