Kouzlo na muže, které zaručeně funguje
top of page

Kouzlo na muže, které zaručeně funguje

Před časem jsem napsala článek, který byl milý vůči mužům, ale nevyzníval úplně nejlépe pro nás, ženy. Vyplývalo z něj, že co se našeho chování k mužům týká, máme máslo na hlavě i my.


Na základě toho opustila moji facebook stránku jedna žena s komentářem, že takovéhle lezení do zadku mužům je už moc. Tak se pojďme podívat na to, co mě k tomu domnělému vlezdozadkismu vede.



Byla jsem mladá, hloupá a nevážila si toho, co mám

V zásadě bych o sobě mohla říct, že jsem bývala nezkušená, mladá, hloupá i pyšná, a určitě jsem si nevážila toho, co jsem měla, když jsem byla ve svých prvních partnerstvích. Tak to bývá.


Jsme mladí, vše bereme automaticky a jako samozřejmost. Nijak si nelámeme hlavu nad tím, co bude dál. Jenže pak jsem ve 24 letech, skutečně neplánovaně, otěhotněla s někým, koho jsem vůbec neznala a o kom jsem si jednoho večera řekla: Ale tak co, o nic nejde, tak si prostě užiju.


Všichni víme, že s následky této noci si značně užívám už 12 let. Zároveň by byl v podstatě zázrak, kdyby z takového typu spojení vzešlo i něco jiného dobrého, kromě toho dítka, a tak jsem s ním zanedlouho zůstala z vlastní vůle sama.


Následovala jsem hlas svého nitra, tak jako doposud. Protože jsem si vždycky se vším věděla rady, nenapadlo mě, že když zůstanu sama s malinkým dítětem za ručičku, které není ani ve školce, a já jsem bez práce (nikdy jsem do té doby nepracovala, otěhotněla jsem jako studentka VŠ) a jiného přijmu než 3 640 Kč rodičovského příspěvku, může to být značně obtížné... Skutečně.


Nejkrušnější období života mě srazilo na kolena

V mém životě tak nastalo jedno z nejkrušnějších období. Ze dne na den se postarat o sebe a dítě po všech stránkách. Na nějaký finanční příspěvek od táty dítěte se nedalo absolutně spolehnout. Dokonce by se dalo říct, že spíše než pomoc jsem začala silně pociťovat, jak vypadá raněné mužské ego a „užívala si“ házení klacků pod nohy.


Pro mužský svět jsem se zcela uzavřela na několik let. Pro žádného muže v mém životě nebyl absolutně prostor, ochota a ani energetická kapacita.


Stavěla jsem se na nohy pomalinku, svým tempem, sama, a nijak si to, díky své povaze, neusnadňovala. Nechat se zaměstnat nebylo odjakživa v mém plánu. A strčit dítě kamkoliv, když jsem cítila, že ještě není správný čas, že ještě máme být spolu? Nepřicházelo v úvahu.


A pak jsem přestala brát muže jako samozřejmost

Díky tomuhle dlouhému času jsem bytostně pochopila, jak MOC je potřeba si mužských kvalit vážit! Kolikrát jsem padala na ústa nebo brečela, a byla bych dala nevím co za to, aby mi někdo pomohl.


Ale to se nedělo.

Až do doby, kdy jsem já sama byla opět ochotná pootevřít vrátka. Přivítat někoho do svého světa. A co víc! Oceňovat to, co s sebou nese.


Přestala jsem muže brát jako samozřejmost a začala je vidět jako hrdiny. Opravdu.


Necítím se být nijak extra schopná, organizovaná a zacílená. Slovo kariéra mi nikdy nic neříkalo, a i když by se dnes dalo říct, že i přes to všechno nějaká vzniká, niterně to není to, co by bylo moje číslo jedna v rámci osobních hodnot. Nikdy nebylo a nikdy nebude.


To, co mě naplňuje, jsou šťastné tváře lidí okolo mě. To, že tomu mohu svým bytím a zkušenostmi napomáhat... A to, že se to stalo součástí i mé pracovní náplně, považuji za štěstí.


A to kouzlo? Vděčnost za mužské kvality

I přesto, že se dnes nacházím ve zcela jiné situaci než před lety, nemohu zapomenout na to, co jsem zažívala a jak těžké to pro mě bylo – jako pro ženštinu ve značně ženském principu.


Už vždycky budu vděčná za mužské kvality i principy, které mi vnáší do života. A já je ze srdce hluboce obdivuji a ctím. A to je to kouzlo, díky kterému jsou muži velmi rádi v mojí přítomnosti.


Umím je ocenit a vím, čeho je třeba si na nich vážit.

Vřele to doporučuji všem ženám.

Pokud umíte být vůči mužům milující, dávající, a nezištně oceňující, zásadně tím ovlivňujeme jejich postoj a chování k vám.


Hrdinství nemusí nutně vypadat jako z Bondovky. V tom obyčejném životě třeba stačí, když vám muž přiveze nákup, se kterým se vy nemusíte tahat... A další, pro mnoho z nás dříve přehlížené a nedoceněné maličkosti...


 

A pro vás, ženy, které chcete v sobě probudit nejen schopnost ocenění mužských kvalit, ale uvědomit si ty své, ženské kvality a začít na nich stavět, z celého srdce vás zvu na žívé setkání v Praze na workshop Jak na muže (aktuálně 17. 6. 2023).


Nebo si užijte lekci o úspěšném seznamování z pohodlí domova > online kurz Umění seznamování

971 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page