Už zase jsem za pizdu! No a? Co nadělám :-)
top of page

Už zase jsem za pizdu! No a? Co nadělám :-)


Nedávno mi jedna paní, mimo moji srdíčkovou krásnou sociální bublinu, v rámci hejtingu napsala, že si myslí, že moje podnikání nebude mít dlouhého trvání (tedy mi to tímto podprahově přeje), že jsem jí nesympatická, nekonzistentní, měla bych investovat do fotografa, protože moje fotky jsou nepřirozené a kdo ví co ještě.


Na to se dá říct jedině: Ano, jsem nekonzistentní a jsem na to hrdá. Zda ona to nebude ta pověstná ženskost a její proměnlivost a nespočet tváří ve kterých se jako ženy projevujeme a k tomu špetka vlastní osobitosti?


Raději být tekutá, plynoucí, klidně působit trošičku chaoticky a ryze přirozeně (což pro někoho může vypadat zcela nepřirozeně ) než rigiditu, ztuhlost, jednolitý výkon v kolejích a šablonách bez odpočinku, bez ustání bez esenčnosti a jedinečnosti.


Naopak, včera mi jedna moje klientka říká: Baru, jak si to udělala, že si jdeš takhle svojí cestou? Neznám nikoho, kdo to dělá jako ty. Nehledí nalevo napravo. Normální je přeci udělat si průzkum trhu, zjistit co a jak a tomu se přizpůsobit. Ty to neděláš, jak se ti to všechno podařilo? Copak si nevyrůstala v podobných podmínkách, jako my všichni?


Jasně, že vyrůstala!


Svět bude vždy plný lidí kterým se líbíte a nelíbíte. Lidí, které bude zajímat v čem spočívá vaše kouzlo a lidí, na které budete působit jako červený hadr na býka.

To zásadní je, nechtít vyhovět a přizpůsobit se všem. To jednoduše nejde a pokud se o to snažíte, prozradím vám jedno tajemství- snažíte se marně a naprosto zbytečně plýtváte svou drahocenou energií.


Pokud budete ryze sami sebou, vždy si najdete svou klientelu, ideálního partnera a přátelské podporující prostředí.

A stejně tak opak. Lidi, pro které vaše služby nebudou, muže (ženy), kteří se v duchu ušklíbnou a řeknou si: "tak to nikdy" a lidi, kteří po vás budou závistivě pokukovat, hanit vás a podobně.


Toho prvního si velmi važte a na to druhé nehleďte. Jednoduše držte svůj směr dle svého vnitřního kompasu.


I kdyby celý svět říkal a dělal něco a nějak, pokud vy bytostně v hloubi své duše cítíte, že pro vás je to správně jinak, řiďte se tím, co říká vaše srdce, nitro a duše. Nenechte se zviklat. A když vytrváte, stane se zázrak - ten svět se vám nakonec přizpůsobí. Proč? Protože je to váš svět.


Podívali jste se dnes z okna? Dnes je přesně ten pravý a krásný den pro vaši jedinečnost.

Ostatně, jako kterýkoliv jiný den. Tak ji vnímejte, probuďte, pěstujte, trénujte, zkoušejte, prohlubujte a upevňujte.


Buďte dnes co nejvíc sami sebou. Řekněte, co si doopravdy myslíte, zachovejte se podle toho, jak to doopravdy cítíte, začněte s odkládaným projektem a nebo si naopak dejte nohy hore a nedělejte nic!

Pravdivě podle toho, jak to máte ne podle toho, jak by se to mělo nebo abych někomu vyhověl. A uvidíte, co se přihodí...

Pusu pa, vaše Bára, držím všem palce, vždyť víte :-)

1 030 zobrazení5 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page